onsdag 21 juni 2017

Wien

Hej på er!

Det har inte hänt något i den här bloggen på väldigt länge nu, men jag och Markus var nyss i Österrike så jag kände att jag ville berätta om resan och lägga upp bilder. :) Har haft extremt fullt upp de senaste veckorna. Innan Österrike så flyttade vi till en jättefin lägenhet, jag trivs verkligen här redan. Så skönt att slippa bo i korridor.

Vår resa började med att vi var två dagar i Wien för att sen åka iväg till en festival som heter Nova Rock. Några av banden som spelade där var: Green Day, System of a Down, In Flames, Linkin Park, Blink 182 och Prophets of Rage. En riktig dröm-lineup för mig och Markus. Att jag älskar Green Day har väl ingen missat vid det här laget och In Flames är en stor favorit hos oss båda. System och Linkin är två av Markus favoritband. Så vi kände oss typ tvungna att åka på den här festivalen, haha.

I det här inlägget tänkte jag berätta om dagarna i Wien och visa bilder därifrån, så kommer nästa inlägg med bilder från festivalen sen. Vi trivdes riktigt bra i Wien, det kändes tråkigt att vi inte kunde vara där längre. Jämfört med Rom där vi var förra året så kändes Wien mer som hemma. Österrike är inte så olikt Sverige, så det är nog därför. Precis som i Rom så var det många fina byggnader och sevärdheter, det fanns hur många museer och sånt som helst. Vi får definitivt åka hit någon mer gång för att hinna göra mer.

Första lunchen i Wien blev såklart Wienerschnitzel. Det var supergott!

Utsikt från balkongen på vårt hotellrum. Vi bodde mitt på en av Wiens största shoppinggator och det var nära till det mesta.

Vårt hotellrum, det var lite svårt att fota eftersom det var väldigt högt i tak. Så mysigt hotell, vi hade jätteskön säng och badkar. Hotellfrukosten var supergod också.

Det fanns många parker i Wien, det fanns även väldigt många hundägare och folk cyklade mycket. Man kunde hyra cyklar på många ställen, något vi aldrig gjorde men som jag tror kan vara kul att göra som turist om man vill kolla på saker.

Markus på en kullerstensgata med massa restauranger. Maten var verkligen god i Wien och de hade även lika god glass som i Italien.

Vårt hotell utifrån. Om ni ska till Wien någon gång så är det här ett tips. Bra hotell på alla sätt och vis och det var inte särskilt dyrt heller.

En kyrka och en staty av Josef Haydn mitt bland alla affärer. Wien var en blandning av gammalt och nytt.

Vi drack kaffedrinkar med jättemycket grädde.

Andra dagen så var vi på ett akvariemuseum som heter Aqua Terra Zoo. Vi hade riktigt kul där, det fanns alla möjliga typer av djur, alltifrån akvariefiskar till hajar, sköldpaddor, krokodiler, ormar, apor m.m.

De här små ålarna var lustiga, det såg så roligt ut när de stack upp ur sanden.

Rosa fiskar


En liten apa som mumsar på frukt. De här aporna var roliga, väldigt nyfikna på oss människor och de sprang runt lite överallt.

                                                                 Markus och apan  ^^

Det fanns några fiskar som man kunde klappa. Det fanns också såna där små fiskar som man har på fiskspa, ni vet såna som äter på ens hud. Man fick stoppa ner händerna i deras akvarium om man ville, jag vågade dock inte hålla kvar min hand så länge för jag tyckte de var läskiga. Känns ju sjukt konstigt när de äter på en, haha.

Det fanns flera hajar.

Det fanns en massa olika sorters sköldpaddor, den här sköldpaddan var gigantisk även om det nog inte syns på bilden.

På högsta våningen på museet så fanns en takterass där man hade utsikt över hela Wien.

Markus på takterassen. Vi passade på att ta en öl där och äta lunch/fika. :) Det var så soligt och skönt den här dagen.

Jag på takterassen

Jag tyckte såklart att vi var tvungna att ta en selfie med den fina utsikten. :)

På kvällen gick vi runt i ett kvarter med en massa olika museer och stora, pampiga byggnader och kollade runt.


Det här var Wiens stadsbibliotek har jag för mig.


Här står jag framför huset där deras landshövding bodde (om jag minns rätt)

En massa hästar utanför Spanska ridskolan.

Mozarts dödsmask inne i en kyrka.

En bild inifrån kyrkan

Sista middagen i Wien, jag åt gulasch.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar